Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* До закрытия долга остаётся 18000 гривен, и… 5 часов!
* Даніела Матвійчук. Долаємо наслідки лікування…
* Кириченко Влад. Контрольна перевірка перед лікуванням.
* Єгор Скалозуб - потрібна допомога
* Степан Щербина. 18 500 - щоб продовжити лікування!

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Новости -> г. Киев -> Звернення до громадськості та ЗМІ з нагоди Світового дня хоспісної та паліативної допомоги.
Новости >> г. Киев >> Звернення до громадськості та ЗМІ з нагоди Світового дня хоспісної та паліативної допомоги.
  
 

Звернення до громадськості та ЗМІ з нагоди Світового дня хоспісної та паліативної допомоги.

 
ШАНОВНЕ ТОВАРИСТВО!
 
Звертаємося до Вас, до тих, хто за покликом серця призначений робити Добро.
 
Всеукраїнська Асоціація паліативної допомоги запрошує всіх небайдужих людей взяти участь у Всеукраїнському Місячнику „Паліативна допомога: батьки та діти разом”. Акція проходитиме в рамках відзначення Світового дня хоспісної та паліативної допомоги.
 
Згідно міжнародних стандартів, паліативна допомога – це забезпечення максимальної якості життя людям, які зіткнулися з невиліковним захворюванням. В її основі покладено новий підхід до медико-соціальних послуг потребуючим. Її розвиток сприяє становленню гармонійного суспільства, де поважається кожна Людина з її індивідуальними особливостями.
 
В Україні діє не більше 20 установ, що надають паліативну допомогу – хоспісів, відділень ПД, відділень інтенсивного медсестринського уходу та ін. Проте ентузіасти, що працюють там, в змозі опікуватися не більше ніж 3-4 тисячами людей на рік. А кількість особливо тяжко страждаючих в кінці земного життя - близько 100 тисяч на рік. В Україні кількість ліжок для паліативної опіки на 100 000 населення в Україні становить близько одного. Натомість в більшості країн світу з розвинутою системою паліативної допомоги, в середньому на 100 000 населення існує до 10 стаціонарних і амбулаторних паліативних ліжок. На данний час в Україні більшість хворих помирають так і не діставши адекватного полегшення фізичних, моральних, духовних страждань.
 
Ситуація в Україні трагічна. Скільки наших співгромадян, наших батьків закінчать земне життя згідно волі Божої, не дочекавшись змін в способі мислення людей, що приймають рішення в цій країні? Коли будуть впроваджені інституційні та організаційні зміни в системі медико-соціальних послуг?
 
Всеукраїнська Асоціація паліативної допомоги, небайдужі представники фахової та пацієнтської громадськості, люди похилого віку та їх рідні покладають велику надію на те, що проведення Акції під гаслом „Паліативна допомога: батьки та діти разом” стане початком спільних доброчинних, суспільно корисних справи для тих, хто потребує паліативної допомоги. Маємо надію привернути увагу громадськості до проблем людей в кінці їх земного життя, згуртувати спільноту на допомогу сім’ям, які сраждають, переживаючи близьке настання неминучості. Це стане щорічною громадською просвітницькою кампанією, яка є невідємною складовою стратегії розвитку паліативної допомоги в Україні.
 
Рекомендуємо провести Акцію з 6 жовтня до 6 листопада 2007 р. До її проведення долучилися Міністерство охорони здоров’я, Міністерство праці та соціальної політики України, Асоціація медичних працівників, Рада захисту прав та безпеки пацієнтів. Що найголовніше, в заходах візьмуть участь небайдужі люди: прості громадяни, лікарі, соціальні працівники, лідери громад, неурядові організації, представники бізнесу та ЗМІ.
 
Орієнтовний перелік заходів, що відбудеться в Києві, міститься у Додатку № 1, він може стати певним дороговказом для проведення Акцій в кожному регіоні.
 
Ми запрошуємо Вас і керовану Вами організацію приєднатися до участі у Акціях. Очікуємо на Ваші пропозиції та ідеї щодо проведення інших заходів: концертів, виставок, конкурсів, інформаційно-просвітницьких кампаній, засідання за круглим столом (в тому числі за участі представників фармацевтичних компаній), конференцій тощо. Заохочується участь волонтерів, зокрема, з числа студентської молоді, членів громадських організацій та ін.
 
Просимо Вас ознайомитися з текстом Декларації про співпрацю в сфері паліативної допомоги, та, у разі згоди, приєднатися до неї.
 
Більше про паліативну допомогу та заплановані заходи можна дізнатися  за тел. 8 097 14 17 456 або (044) 235 65 87 від Олександра Вольфа, Директора Програми Розвитку паліативної допомоги в Україні.
 
З повагою,
 
 
Віктор Сердюк
Віце-Президент Асоціації, Координатор роботи Оргкому

ДЕКЛАРАЦІЯ
ПРО СПІВПРАЦЮ В СФЕРІ ПАЛІАТИВНОЇ ОПІКИ
 
 
СПОСТЕРІГАЮЧИ старіння громадян України, збільшення кількості хронічно хворих літніх людей та інвалідів, зростання контингенту осіб, що потребують тривалого медико-соціальної опіки, надання якої в умовах звичайних стаціонарних медичних закладах стає не тільки необґрунтованим, але й економічно нераціональним і потребує системного вирішення на основі принципів гуманізму,
 
РОЗУМІЮЧИ необхідність співпраці та координації зусиль, обміну досвідом та інформацією в різних аспектах допомоги людині в кінці її земного життя: паліативної медицини, соціальної допомоги, психотерапії, а також духовної підтримки, котрі є складовою паліативної опіки,
 
ВІДКИДАЮЧИ всі спроби обмежити надання паліативної опіки через етнічні, соціальні, релігійні та інші особливості,
 
СПИРАЮЧИСЬ назасадах гуманізму, милосердя, а такожрекомендаціях ВООЗ та інших всесвітньо визнаних організацій,
 
СПОДІВАЮЧИСЬ на широкий розвиток паліативної опіки в Україні в цілому та в окремих її регіонах,
 
УРОЧИСТО ЗАЯВЛЯЄМО ГОТОВНІСТЬ:
 
1.               Розвивати взаємні контакти та відкриту, прозору співпрацю в сфері паліативної опіки, а також взаємно підтримувати найкращі практики Учасників цієї Декларації,
2.               Провадити боротьбу з поширенням невиліковних хвороб як в Україні, так і всьому світі,
3.               Підвищувати якість життя населення України,
4.               Сприяти долученню до цієї Декларації інших зацікавлених.
 
 
Підписане:
 
28.08.07 16:37 by admin


Все категории :: Последние новости