Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* До закрытия долга остаётся 18000 гривен, и… 5 часов!
* Даніела Матвійчук. Долаємо наслідки лікування…
* Кириченко Влад. Контрольна перевірка перед лікуванням.
* Єгор Скалозуб - потрібна допомога
* Степан Щербина. 18 500 - щоб продовжити лікування!

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Новости -> г. Киев -> Переможці – над хворобою та в спорті!
Новости >> г. Киев >> Переможці – над хворобою та в спорті!
  
 

Переможці – над хворобою та в спорті!

 

Вчора, 17 червня, збірна українських дітей з тріумфом повернулася до Києва з міжнародних «Ігор переможців», завоювавши 6 золотих, 4 срібні та 2 бронзові медалі!
Україну на «Іграх» представляли: Діана Бандура, Микола Батрак, Захар Боцман, Надія Бєзєрова, Анастасія Біляєва, Юрій Горяна, Зоя Зорькіна, Володимир Карпенко, Анна Командирчик, Юрій Пилипів, Ярина Пиць, Вікторія Рафалович, Ігор Савченко, Лілія Сидоренко, Максим Трофов, Анна Шевчук, Вероніка Шевчук та Роман Шинкарук.
 
Міжнародні дитячі «Ігри переможців» проходили з 14 по 16 червня 2010 року у Москві на стадіоні футбольного клубу «Локомотив». Ці змагання для дітей, які успішно завершили лікування онкологічних захворювань, організував російський благодійний фонд «Подари жизнь» та ФК «Локомотив», наслідуючи приклад Польщі, яка проводила подібний захід декілька років поспіль під назвою «Онкоолімпіада». За організаційні питання української команди відповідав Всеукраїнський благодійний фонд «Запорука».
 
 
Метою «Ігор переможців» стало привернення уваги громадськості до проблем онкохворих дітей та, у першу чергу, руйнування усталеного, але глибоко невірного стереотипу про невиліковність раку.
13 червня на вокзалі нашу команду зустріли дві привітні дівчини-волонтерки Юлія та Крістіна, які допомагали у вирішенні будь-яких організаційних проблем та відповідали на усі питання від першої до останньої хвилини перебування у Москві. Відразу після приїзду діти та їх батьки вирушили на екскурсію по Москві, щоб відкрити невідомі сторінки з історії столиці Росії, а у другій половині дня відбулося заселення сімей до готелю «Космос», прославленого у фільмі Тимура Бекмамбєтова «Днєвной дозор». Трохи відпочивши, у той же вечір діти отримали запрошення на дискотеку, де вони трохи розважились та познайомились ближче зі своїми однолітками з інших країн.
 
 
Церемонія відкриття «Ігор переможців» була призначена на 14 червня, що дуже символічно, адже це Міжнародний день донора крові. «Ігри переможців» офіційно стартували з фінішу велопробігу донорів через усю Москву, які привезли з собою на стадіон прапор змагань. Після чого ведучі Тіна Канделакі та Гарік Мартіросян представили дітей-учасників з України, Білорусі, Польщі, Угорщини, Латвії, Вірменії, Румунії, Росії та суддів, серед яких значаться такі відомі спортсмени, як фігурист Антон Сіхарулідзе, тенісистка Олена Дементьєва, шахматистка Олескандра Костенюк, футболіст Дмитро Тарасов, представники параолімпійської збірної Росії. Групи «Браво» та «Приключения электроников» привітали гостей своїми піснями. Учасники уже були сповнені енергії та рвалися в бій. 
 
 
Програма змагань, розрахована на дітей з абсолютно різними фізичними можливостями, включала такі види: легка атлетика, стрільба, настільний теніс (перший день), футбол, плавання, шахмати (другий день). Учасники були розподілені на три вікові групи: 7-9 років, 10-13 років, 14-16 років. Представники України взяли участь у всіх видах, показавши гарні результати та завоювавши призові місця. Хтось, наприклад, Максим Трофов готувався до змагань заздалегідь і закономірно переміг у плаванні, здобув друге та третє місця у футболі та стрільбі, або Анастасія Біляєва, яка давно займається плаванням, тому святкувала перемогу у цій дисципліні, так само, як і Захар Боцман – у шахматах. Інші ж, навпаки, до останнього не могли вирішити у якому виді вони будуть змагатися, а потім виявилося, що у них є приховані здібності. Саме так Юра Пилипів зайняв перше місце по стрільбі.
 
 
Несподіванкою стала участь збірної України у фіналі футбольного турніру, адже, незважаючи на незіграність та нестачу кадрів (на заміну виходили навіть дівчатка!), наша команда зуміла обіграти сильних суперників за рахунок бажання, волі до перемоги та шаленої підтримки власних уболівальників!
 
 
Варто відмітити й кращого бомбардира, такого собі «Ліонеля Мессі» збірної України – Миколу Батрака, якому заслужено передали на зберігання Кубок за друге місце. Мабуть, футбольний фінал, нехай і програний збірній Росії, став моментом найбільшого єднання дітей-учасників та батьків-уболівальників!
 
 
Кожного дня по завершенню виступів маленьких спортсменів проводилися церемонія нагородження переможців, які ступали на п’єдестал з прапорами в руках, отримували заслужені нагороди з рук відомих спортсменів та овації від публіки. Під час офіційного закриття «Ігор» дітей, їх батьків та усіх гостей свята вітали голова правління фонду «Подари жизнь», відома актриса Чулпан Хаматова, спонсори надали усім учасникам квіти та подарунки, а зірки російської естради, зокрема A’Studio, «Корни», «Фабрика», «Чай вдвоем», «Дискотека Авария», Вікторія Дайнеко, забезпечили гарний настрій.
Проте міжнародні «Ігри переможців» – це не тільки і не стільки спортивні змагання, це і свято, і розваги, і можливість для дітей зустрітися зі своїми однолітками, які пережили тяжку хворобу, але не здалися, не втратили оптимізму та волі до життя. Познайомившись ще першого дня, діти продовжили спілкуватися та обмінюватися телефонами та адресами у перервах між змаганнями, а також гралися з клоунами та аніматорами, стрибали на батутах, займалися у творчих майстернях з малювання, ліпки, гончарної справи… Одним словом, весело відпочивали, але не без користі!
 
 
Час промайнув дуже швидко й настала пора прощатися. На обличчях дітей читалася туга, але незабутні враження від участі і «Іграх переможців» все ж зігрівали їх серця. Та й на відповідне запитання усі діти, як один відповідали: «Було дуже класно! Ми, справді, відчули себе зірками!» Це і є головним результатом заходу, адже тепер ті діти, які зовсім недавно були прикуті до лікарняного ліжка крапельницею, бігли по перону вокзалу з нагородами за спортивні досягнення у бігу, стрільбі, стрибках на зустріч новим перемогам у своєму житті, подаючи прекрасний приклад одноліткам, які зараз продовжують складне та болісне лікування, але не втрачають надію на щасливе одужання.
 
 

 

Яна Савчук
ВБФ"Запорука"

 
18.06.10 18:11 by admin


Все категории :: Последние новости