Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* София Балдюк. Плановое обследование и реабилитация на май. К сбору - 45000 гривен
* Марина Диденко. Новый курс на май. К сбору - 15500 гривен.
* Ярослав Логвіненко. Потрібна допомога на ліки для печінки.
* Ішемічний інсульт…ну хіба мало всього…
* Просим помочь подарить им Праздник! К сбору - 60..65 тысяч гривен.

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Новости -> г. Ивано-Франковск -> Анна Жмурій - лікується, вчиться і мріє
Новости >> г. Ивано-Франковск >> Анна Жмурій - лікується, вчиться і мріє
  
 

Анна Жмурій - лікується, вчиться і мріє

 

 

 В четвер, 22 листопада,  закінчилась друга фаза першого протоколу хіміотерапії в шестирічної пацієнтки онкогематологічного відділення Івано-Франківського дитячої клінічної лікарні -  красивої, життєрадісної дівчинки  Ані Жмурій.

Вчора, коли Анічку відвідали волонтери БФ «Ти-Ангел», вона виглядала і почувалася дуже гарно, була активною, з радістю розповідала про свої досягнення в малюванні і читанні, знайомила із улюбленими ляльками, ділилася планами на майбутнє...

Однак, завершення першого протоколу хіміотерапії далося нашій маленькій красуні не просто. В четвер Аня була в’ялою, жалілася на болі в ніжках, в неї сильно впали аналізи крові – низький гемоглобін, лейкоцити взагалі - 0,4. Терміново необхідно було робити переливання крові, але ніяк не вдавалося збити високу температуру, а без цього кров вливати не можна.  І тільки зранку в п’ятницю температуру збили до 37,5С, що дозволило провести переливання, також ввели стимулюючий фактор – філграстим.  

 Аня відразу стала краще почуватися, гарно поїла, чим дуже порадувала маму і обіцяла, що ввечері буде їсти кашу.  А так, починаючи з вересня, апетиту в Ані не має. Взагалі відмовляється їсти м’ясні продукти, хоча для підняття аналізів їй було би дуже корисно. Разом з мамою радіє, що лікарі дозволили їсти яблука і апельсини, які Аня дуже любить.

Тепер в лікуванні планується 2-ох тижнева пауза між протоколами хіміотерапії. Зважаючи на низькі аналізи крові в цей час їй будуть вводити антибіотики. Аня надіється, що її хоча б на тиждень відпустять додому, в Калуш, де найбільше бажає побачитись зі своєю старшою двоюрідною сестричкою Юлею. Останнім часом з Юлею спілкувалася виключно телефоном, оскільки лікарі рекомендували обмежити спілкування з відвідувачами. Також Аня сумує за своїм папугою Асею, якого зараз доглядає Юля. 

Навіть в палаті, не зважаючи на лікарняні будні, Аня любить танцювати і співати пісні з мультфільмів (улюблені мультфільми про Барбі і про бременських музикантів).  Як і всі дівчатка, часто розглядає себе в дзеркалі. А недавно сказала мамі, що в лікарні вона так гарно схудла, що коли виросте зможе стати балериною.

На завершенні нашої зустрічі мама згадала, як ще зовсім недавно, якихось півроку тому, виховательки дитячого садочка перед випуском своєї групи розпитувалися майбутніх школярів, ким вони хочуть стати, коли виростуть. Аня тоді ні на секунду не розгубилася, дуже впевнено сказала, що хоче бути перукарем. Потім в сім’ї  Жмурій були надзвичайно приємні клопоти, пов’язані з підготовкою до школи, придбанням шкільної форми, знайомством з вчителькою. Але піти в школу разом з іншими дітьми Ані не судилося. На заваді стала хвороба і страшний діагноз лікарів – гострий лімфобластний лейкоз.

З початку серпня Аня постійно перебуває в онкогематологічному відділенні, а з 20 серпня розпочався важкий і довготривалий курс лікування. Позаду залишились 3 місяці боротьби і перший протокол хіміотерапії. Попереду – як мінімум ще два протоколи. Пережите і побачене в лікарні дуже сильно вплинуло на Аню. Вона змінилася, подорослішала, стала інакше сприймати світ. Тепер, коли виросте, Аня уже хотіла би стати медсестрою, або лікарем, щоб допомагати дітям, так як це робить Алла Леонідівна, яку Аня дуже любить і хоче у всьому брати з неї приклад.   

В палаті разом з Анічою, від такої самої хвороби лікується трьох-річний Владиславчик Боднарук. Як це зазвичай буває серед дітей – вони іноді сваряться, іноді можуть не поділити іграшки, але, зазвичай, дуже гарно і дружньо граються.  Та не так, як звичайні здорові дітки. Найчастіше вони беруть ляльки і граються з ними … в лікарів – підключають лялькам катетери, вводять хімію, беруть кров з пальчика, вговорюють їх не пакати, переконують, що скоро лікування закінчиться і можна буде поїхати додому. 

 

Андрій Грабчук, БФ "Ти-Ангел"   

 

 
25.11.12 18:58 by vitalij


Все категории :: Последние новости