Новости
О нас
Просьбы о помощи
Просьбы о донорах
Просьбы молитв
Просьбы в файле
Стань донором
Статьи
Дети творят
Гостевая книга
Обратная связь
Форум
Наши партнеры
Наши банеры
Полезные ссылки
Фото-галерея
Консультации врача

* София Балдюк. Плановое обследование и реабилитация на май. К сбору - 45000 гривен
* Марина Диденко. Новый курс на май. К сбору - 15500 гривен.
* Ярослав Логвіненко. Потрібна допомога на ліки для печінки.
* Ішемічний інсульт…ну хіба мало всього…
* Просим помочь подарить им Праздник! К сбору - 60..65 тысяч гривен.

* Кто мы без Бога, и к чему мы можем без Него прийти?!
* «Разговор с тобою...». Памяти Надежды Лисовской.
* "Господь всегда утешит" - протоиерей Евгений Милешкин (видео)
* «Медсестры плакали, глядя на венчание в палате». Священник — о служении в онкоцентре
* Нина Москалева. «Благодарное сердце открывает небеса...»

* Рубан Ярослав
* Гончаренко София
* Горюшко Николай
* Савко Анастасия
* Панфилов Тимофей
* Азаров-Кобзарь Тимофей
* Ковыренко Ахмед
* Острый Данил
* Маловик Сергей
* Деревицкий Артур

* Доноры А(ІІ) Rh- в г. Днепр. СРОЧНО!
* Доноры А(ІІ) Rh+ в Институт рака
* Доноры А(ІІ) Rh+ на тромбокончентрат в г.Днепр. Срочно!

<Мониторинг тем>
<Монитор сообщений>
* Энтокорт Будесонид 3 мг капсулы
* Циклоспорин Сандиммун 100мг капсулы
* Lysodren Mitotane (Лізодрен Мітотан) продамо залишки після лікування
* Помогите, пожалуйста, Тимурчику!
* Продам Авастин 400мг
* Telegram канал donor.org.ua
* продам вальцит 450мг, мифортик 180мг и програф 1мг
* Просьба о помощи взрослому ребёнку...
*
* Продам авастин 400 и 100

Рассылка от партнеров

Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?

Статьи -> Главная -> Мар’яна Рева: Є велика проблема, або доки будемо ховатися як щури?
Статьи >> Главная >> Мар’яна Рева: Є велика проблема, або доки будемо ховатися як щури?
  
Средняя оценка: voting  (Всего голосов:5  Суммарный балл: 9)
 

Мар’яна Рева: Є велика проблема, або доки будемо ховатися як щури?

 

Зараз я намагаюся навести лад в своїй голові. Навести той самий лад не вдається. Можливо, коли я поділюсь своєю проблемою, стане трохи спокійніше. Про такі речі намагаються не говорити і не писати. Я щиро сподіваюся, що своїми словами я нікому не спричиню шкоди. Мовчати більше не можу!

В дитячій онкології, та й напевно в онкології взагалі є велика проблема - відсутність багатьох ліків в Україні. Коли ми кажемо про ліки, то уявляємо собі баночки з препаратами. Але в нашому випадку це не баночки, а посмішки конкретних дуже близьких нам дітей. Життя маленьких Назарчика, Максимка, Настуні чи Вікусі в конкретний день і годину залежить від того, чи наважиться незнайомий дядя чи тьотя перевезти через кордон в своїй сумці рятівні ліки. Чи вистачить цьому дяді красномовства переконати дядю митника, що ці ліки він везе особисто для себе. Чи поставиться з розумінням дядя митник до такої контрабанди. Чи зуміє цей дядя при потребі засунути дяді митникові в кишеню декілька євро чи рублів, щоби той закрив очі на недозволені баночки. Чи не загубляться, чи не замерзнуть і чи не перегріються на сонці дорогоцінні ліки, коли після перетину кордону будуть їхати до Рівного в маршрутці чи потязі. Чи не проспить волонтер, чи не запізниться на нічний потяг, щоб зустріти ліки…



Питання, чому так відбувається в нашій славній Україні, напевно риторичне. Годі вже зараз шукати відповіді на нього. Напевно так сталося тоді, коли з наших аптек вперше зник якийсь препарат і в жодної людини не вистачило нервів і часу писати, дзвонити, оббивати пороги владних кабінетів. Парадокс – в нас в країні набагато легше пройти важкий шлях перевозу ліків через кордон, ніж добитися того, щоб ці ліки були в аптеках.

Та наступні питання не можна залишати риторичними :«Доки ми будемо ховатися на кордоні як щури, рятуючи своїх дітей? Доки наша країна буде вважати контрабандистами тих, хто на відміну від неї розуміє, що без ліків Миколка, Іванко чи Оксанка помруть від страшної хвороби, будуть заживо з’їдені численними метастазами? Доки дядько в міністерстві буде вважати своїм обов’язком набити грошима власну кишеню, а не набити ліками аптеки і лікарні?» Можливо ви подумали, що ця проблема стосується лише декількох дітей в онкологічному відділенні? Повірте мені, ця проблема не минула жодного пацієнта.

Можливо, ви зараз думаєте, що ці препарати лікарі призначають, щоб поексперементувати на наших дітях? Знову ж ні, всі ці ліки єдині, які допомагають при конкретних діагнозах, вони прописані в міжнародних протоколах хіміотерапії, ці ліки не мають замінників і вони затверджені в наказах Маністерства охорони здоров’я.
Отож, я зупинюсь на окремих препаратах, описавши їх як то кажуть на хлопський розум, бо інакше не вмію.

1. Пури-нетол. Це таблетована хімія, яку приймають всі діти з гострим лімфобластним лейкозом в перервах між протоколами хіміотерапії та ще півтора роки після завершення основного лікування. Приблизно половина паціэнтів нашого відділення хворіють на лейкоз, а отже без пури-нетолу вони не можуть обійтися. Коли цей препарат зник з наших аптек в серпні минулого року, ми всі сподівалися, що це на декілька тижнів. Пройшло вже шість місяців, а ліків в Україні ще немає. Вже пів-року мами в нашому відділенні зичать, перепозичають, ділять між декількома дітьми одну упаковку ліків. Вже пів-року ці ж самі батьки організовують перевозку ліків через кордон не тільки для своїх дітей, але й навіть для дітей з сусідніх областей. Сьогодні життя 13 (ТРИНАДЦЯТИ) пацієнтів нашої онкогематології залежить від того, чи зуміють московські волонтери передати ліки.

2. Натулан. Цю хімію приймають з перших днів, як тільки встановлений діагноз «лімфогранулематоз». Ліки є в Німеччині. Ситуація з цим препаратом чи не найскладніша. Наприклад, згаданий вище пури-нетол коштує відносно недорого, затримка в декілька днів не критична для здоров’я дитини і його починають приймати приблизно через два місяці після початку лікування. Отже мама чи тато дитини за два місяці в лікарні морально вже готові до того, що можливо їм доведеться шукати ліки по закордонах. З натуланом ситуація зовсім інша. Звістка про те, що треба ТЕРМІНОВО! шукати в Німеччині пігулки за 380 євро, падає на голову приголомшеній мамі в один день зі страшним діагнозом її дитини. Як правило, в цей чорний день в мами немає ні грошей, ні можливості шукати ліки. Є тільки сльози і відчай… Минулого року цей препарат приймали троє дітей в онкогематології. Вчора ми отримали звістку від лікарів про те, що натулан знову терміново потрібен Дмитрику Тарчевському. Численні обстеження показали, що хворобу ще не вдалося побороти остаточно і хлопчикові призначили додатковий курс хімії. Маємо тиждень на те, щоб знайти волонтера в Німеччині, купити ліки і привезти їх в Рівне. Саме сьогоднішні безкінечні розмови по телефону відносно ліків для Діми наштовхнули мене на написання цих рядків. Будь-ласка, помоліться, щоб в нас все вийшло і ліки приїхали вчасно. Помоліться, щоб ліки не замерзли в дорозі. Від цього зараз залежить подальше лікування і життя хлопчика.

Нажаль, ми маємо сумну історію, коли мама дорослого хлопця розгубилася, категорично відмовилася від пропозиції волонтерів шукати натулан за кордоном і в результаті взагалі відмовилася розпочинати лікування, забравши сина додому. Мама у відчаї не повірила ні лікарям, ні нам, не повірила, що так може бути. Вони повернулися в лікарню через два місяці, але стан хлопчини був вже дуже поганим. Я не знаю, як склалася далі його доля, не знаю, чи зумів він подолати хворобу. Хлопець знаходився в важкому стані в нашому відділенні всього три дні, йому виповнилося 18 років і його перевели в дорослий онкодиспансер.

3. Космеген. Це хімія для дітей з пухлинами, перш за все з пухлинами нирок. Лікування не обмежується декількома флаконами, як правило треба до 15 флаконів ліків на весь курс лікування. Вартість 1 флакона в Європі 7євро, в Україні у спекулянтів 70євро . Саме цей препарат доводилося купувати в Австрії для Назарчика Манайло, Ромчика Васильчука, Володі Кубая, Дениска Токарського, Аллочки Колодич, покійної Владочки Лімборської. Зараз цей препарат приймає Максимко Гордійчук.

4. Гель від стоматиту. Погодьтеся, важко повірити в те, що в країні, яка будує літаки і ракети, немає гелю від стоматиту. Тим не менш це правда. Такого гелю в Україні не виробляють. Під час хіміотерапії страждають не тільки ракові клітини і волосся. Чи не найбільше страждають слизові оболонки. Протягом лікування в дітей постійно з’являється стоматит. Від нього страждають всі. Можна собі тільки уявити як мучиться дитина, коли її ротова порожнина – суцільна рана. Тут мова не йде про їжу, їсти взагалі неможливо, тут найголовніше зупинити стоматит в роті, щоб він не поширився на стравохід, в легені, в ніс. Я бачила, як кричать діти під час обробки ротової порожнини спиртовим розчином метиленової синьки. В мене навіть зараз в вухах лунає цей крик відчаю. На багатьох фотографіях на нашому сайті діти з синіми губами. Це метиленова синька, яка до речі, мало допомагає.
Уявіть собі, елементарного гелю від стоматиту, який в Європі коштує 8 євро і продається в звичайній аптеці без рецепту, у нас немає.
5. ….
6. …
7. …
Не хочу продовжувати цей список, він досить довгий. Час від часу з’являється потреба то в одному препараті, то в іншому.

Ось така ситуація в Рівному. А тепер уявіть собі всі дитячі онковідділення в Україні. А всі онкодиспансери, де лікуються дорослі люди! Не думаю, що я помилюся, якщо скажу, що ця проблема стосується і людей з іншими важкими хворобами.

Я написала про цю проблему, бо не бачу можливості її вирішити. Розв’язати цю проблему можуть тільки чиновники, але їм це абсолютно не потрібно. Ну для чого їм щось робити, якщо можна рік-два-три почекати, а потім настане точка кипіння і в кожній області України знайдуться ідіоти, які за батьківське «Спасибі вам. Ми будемо молитися за ваших дітей» будуть знову і знову шукати ліки. Виходить замкнуте коло. З одного боку розумієш, що значною мірою виконуєш чужі обов’язки і ще більше затягуєш цей вузол. З іншого боку, коли бачиш маленького горобчика Дмитрика, коли дивишся в його блакитні очі, то розумієш, що не можеш сьогодні не сидіти на телефоні і не можеш не шукати таких же хронічно хворих на голову однодумців.

Якщо маєте якісь думки з цього приводу, якщо можете привезти з Росії чи з Європи хоч упаковку вище згаданих ліків, якщо знаєте як стукати в двері до чиновників, щоб вони почули – пишіть, дзвоніть, заходьте. Будемо раді з Вами поспілкуватися.

P.S. Прошу вас подумки подякувати тим незнайомим людям, які зараз не можуть заснути в потязі чи в автобусі і думають, як успішно привезти в Київ, Харків, Полтаву чи Рівне дорогоцінні пігулки.

 

Мар’яна Рева 098 45 26 916 

http://poryatunok.at.ua

(хуже) 1 2 3 4 5 (лучше) 
 
06.02.12 10:18 by admin


Гость06.02.12 23:03

А как гель от стоматита называется?Живу за границей,могу купить и передать.
 
Ewigheid06.02.12 23:14

Он называется Дактарин Орал Гель (Daktarin Oral Gel)
 
Гость07.02.12 10:34

Добрый день! Аналогичный был вопрос- как называется гель. Правда, у меня муж только изредка бывает за границей. Если автору выше удастся передать, то свой вопрос снимаю.
 
Гость07.02.12 12:51

этот гель нужен не только в Ровно и не один раз. Знаю, что ВКонтакте зарегистрирована группа Таблеточки, которая помогает доставать лекарства для киевского Охматдета
 
Квитка07.02.12 13:24

Мар"яно, сподіваюсь Ви заглянете сюди, щоби почитати "отзывы". Я в форумі, в розділі "лекарства", створила тему по Вашій статті, пропоную всім, хто може що-небудь сказати по змісту, перейти туди.
 
snezhana07.02.12 14:53

Я мама ребёнка, жизнь которого ежедневно зависит от Пури-нетола. Я подписываюсь под каждым словом автора. А стоматит у наших детей это ад для них и родителей. Есть предложение подписаться под данной статьей всем родителям Украины, кто живет одной целью спасти детей от онкологии и отправить в правительство. Может тогда нас услышат. А лучше предложить Азарову хоть один день пожить в отделении и увидеть и услышать как плачут наши ребятишки от спиртового раствора,когда мы вынуждены спасать их от стоматита. Может тогда правительство начнет думать о будущем.
 
Irinka07.02.12 16:40

Проблема с лекарствами очень глубокая. Аналогичная проблема существует и у россиян, они уже не первый год бьются за внесение законадательных изменений с переменным успехом.
Проблема в том, что это так называемые "сироткие" лекарства - лекарства применяемые при редких заболеваниях. Соответственно они имеют мало потребителей. А процедура регистрации препарат в стране трудоемкая и дорогостоящая. И фирме-производителю просто финансово не выгодно вкладывать в деньги в то, чтоб завозить препарат, которым будет пользоваться пару сотен человек, фирма охотнее пройдет все бюрократические круги для того, чтоб зарегистрировать препараты, которые имеют десятки тысяч потребителей. Поэтому единственный вариант - это упрощение процедуры регистрации "сиротских" лекарств в стране, но для этого в законодательство должно быть введено само понятие "редкие болезни", "лекарства от редких болезней" и т. д. , должно быть дано четкое определение что является редкой болезнью, какие препараты считать препаратами от этих болезней и т. д. Это огромная юридическая работа. Поэтому за много лет существования проблемы и контрабанды лекарств волонтерами, сдвинуть дело с мертвой точки так и не удалось.
P. S. Год назад я пыталась объяснить немецкому врачу зачем мне рецепты на 600 таблеток, подавляющих иммунную систему. Я честно сказала, что это не все для меня... что я везу запас, которые позволит жить еще пару месяцев моим друзьям с аналогичным моему диагнозом. А через пару месяцев мы снова будем искать, где взять препарат, потому что в Украине он не прошел перерегистрацию. Врач выписал мне эти 600 таблеток и добавил "обналичишь рецепт - приходи, я тебе еще один выпишу. Только иди с ним в другую аптеку".
 
Татьяна07.02.12 20:08

Это хорошо, если вообще выдают по рецепту в аптеке заграницей. Ведь часто даже по рецепту не выдают! А иногда, если и соглашаются выдать по рецепту, то уже 10 флаконов вызывает подозрение, не то что 20-30! А в скольких аптеках отказывают, когда видят иностранный рецепт, да еще и копию! Говорят, идите к местному врачу, пусть он выписывает. И ведь далеко не каждый врач заграницей выпишет такой рецепт на неизвестного ребенка. Разве что по большому знакомству и то не всегда. А ведь, насколько я понимаю, и укр. врачи не имеют права выписывать рецепты на незарегистрированные в Украине лекарства. Просто идут на это, чтобы спасать ребятишек... Эх... Самое ужасное, что конца и края этого не видно. Ситуация только ухудшается ( Простите.
 
IraOrion07.02.12 22:51

Пропоную написати схожого на статтю листа у редакцію газети "Факти і коментарі". Вірю, що все вийде!
 
Гость08.02.12 10:35

По поводу Пури-нетола: не знаю точно, но он кажется есть в некоторых аптеках.
Во всяком случае, одна из интернет-аптек показывает наличие Пури-нетол 50мг табл. №25, стоит 500грн.
И, кажется, в другой аптеке (тоже в Киеве) есть по 390гривен.
Если необходимость по прежнему есть, могу прозвонить узнать действительное наличие, и если нужно, помогу с отправкой.
 
Гость08.02.12 10:55

Писала сообщение выше.
Только что прозвонила в аптеку в Киеве (по адресу Артема, 55)
У них есть сейчас ЕСТЬ:
- Пури-нетол (389,90 гривен)
- Натулан (1 капсула 71,90; упаковка 3590грн)
- Космеген (589,90 грн)
Сказали "Пока есть. Только вчера получили."
 
Mayya09.02.12 11:19

medbrowse.com.ua/ - это поиск лекарств по аптекам в Украине

aptekamos.ru/apteka/ - поиск лекарств в аптеках Москвы, Московской области и других регионов
 
Гость29.02.12 10:49

That's a slick answer to a challenging qeustoin
 
Гость14.11.13 18:05

Thinikng like that shows an expert's touch
 
Гость10.02.14 18:58

Oh yeah, fabulous stuff levitra on the web heliomeds.com genaric levitra online health insurance quotes comparehealthinsur.com Cheap Health Insurance for Individuals in KY there bestlifeinsurpolicy.com life insurance alaska you!
 
Гость03.03.14 21:05

Aggressive. Insurance rates should really remain competitive vis-a-vis additional insurance Quotes Chimp trying to sell related traces of policy contract. On The Other Hand, no clients can come rapping around the firm's doorway.
 


Ваш комментарий к статье "Мар’яна Рева: Є велика проблема, або доки будемо ховатися як щури?"
Имя*
(max. 40 символов):
Email:
Сообщение*
(max. 6000 символов, осталось ):
Оформление текста: [b]Жирный[/b] [i]Курсив[/i] [u]Подчёркнутый[/u]


Все категории :: Последние статьи